WAT HEB IK NODIG VOOR PAARDRIJLES?

In verband met de veiligheid is het verplicht om met een goedgekeurde cap (CE EN 1384 Keurmerk, te koop bij elke ruitersportzaak) en paard rijlaarzen of jodphurs met chaps te rijden. Daarnaast is een paardrijbroek sterk aanbevolen. Deze broeken zijn speciaal gemaakt voor het paardrijden. Ze zitten strak, zodat het niet dubbel gaat zitten en de naden zitten aan de buitenkant zodat deze niet gaan irriteren aan de binnenkant van de benen. Daarnaast zijn paardrijbroeken op bepaalde plaatsen versterkt, zoals het zitvlak en de kniestukken.

Niet verplicht, wel handig
Handschoenen en een zweep. Waarom? Handschoenen zorgen voor extra grip, zodat de teugels niet zo snel uit je handen glijden en beschermen je handen tegen wrijving en druk. Een zweep is bedoeld als hulp middel. Niet alle pony's lopen even makkelijk van zichzelf. Van heel veel schopjes geven word je vaak moe, dan kun je een zweep gebruiken om het jezelf even wat makkelijker te maken.

Extra/leuk om te hebben
Steeds vaker zien we onze leerlingen met hun eigen poetskist, halster of dekje aan komen. Dit is natuurlijk allemaal goed. Let wel goed op dat je je eigen spullen goed opruimt! Anders zou het zomaar eens zo kunnen zijn dat het een keer kwijt raakt en dat is natuurlijk zonde.

Alternatieven?
Wij begrijpen natuurlijk als uw zoon/dochter net op paardrijden zit, u nog geen paardrij outfit aan wil schaffen. Daarom hebben wij een aantal caps en laarzen staan die geleend kunnen worden. In plaats van een paardrijbroek kunt u een legging gebruiken. Wij adviseren wel, als zij de groepsles in gaan, zelf spulletjes aan te schaffen.

x