FNRS

Wij zijn aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Een club van ruim 400 paardenbedrijven die kennis met elkaar delen en leuk en veilig paardrijden belangrijk vinden. Voor jou betekent het dat we je naast de paardrijlessen een aantal leuke services kunnen aanbieden. Zo kunnen we gebruik maken van de ruiteropleiding van de KNHS én het Ruiterpaspoort. Ook kunnen we deelnemen aan de Zit- en de Springcompetitie en wellicht aan nog meer mooie initiatieven van de FNRS. We informeren je graag over de voordelen en ontwikkelingen.


OPLEIDING

Onze instructeurs/instructrices geven les volgens de ruiteropleiding van de KNHS. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om je plezierig en verantwoord (beter) te leren paardrijden. Het eerste gedeelte van de opleiding, de bronzen fase, loopt tot en met niveau F12. Daarna komt de zilveren fase, die de geleidelijke overstap maakt naar de KNHS-wedstrijdsport en loopt tot en met niveau L2. In de opleiding zit niet alleen dressuur, ook vaardigheid, springen, voltige, western en carrousel komen aan bod.

De bijbehorende boeken ‘Leer paardrijden met plezier’ deel 1 en 2 zijn bij ons te koop.


LESOVEREENKOMST

In de lesovereenkomst staan de afspraken die we met jou maken over je lessen en de betaling, maar ook de afspraken die wij met de KNHS hebben. Wij sturen de lesovereenkomst op naar de KNHS voor de aanvraag van je Ruiterpaspoort.


RUITERPASPOORT

Met het Ruiterpaspoort:

 • 1
  Ben je direct lid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS), de overkoepelende bond van alle paardensporters in Nederland.
 • 2
  Heb je de garantie dat je veilig leert paardrijden. Er worden hoge kwaliteit- en veiligheidseisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. Stichting Veilige Paardensport hanteert hiervoor een onafhankelijk veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland. Alle FNRS-ruitersportcentra hebben dit certificaat.
 • 3
  Heb je toegang tot de landelijk erkende ruiteropleidingen, die speciaal zijn ontwikkeld om je plezierig én verantwoord te leren paardrijden.
 • 4
  Heb je als manegeruiter een aanvullende ongevallen-, WA- en rechtsbijstandverzekering.
 • 5
  Kun je voor jezelf een account aanmaken op Mijn KNHS en daar je vorderingen zien.
 • 6
  Kun je eenvoudig doorstromen naar de basiswedstrijdsport van de KNHS.
 • 7
  Ontvang je het paardentijdschrift Paard&Sport (of het jeugdmagazine van de KNHS als je jonger bent dan 12 jaar).
 • 8
  Profiteer je regelmatig van interessante kortingsacties op paardensportevenementen en producten (zie www.knhs.nl/ledenvoordeel).

KOSTEN

De kosten van het KNHS-lidmaatschap (inclusief ruiterpaspoort) bedragen € 21,75,- per jaar. Correspondentie en facturen over het Ruiterpaspoort ontvang je van de KNHS. Meer informatie over wijzigingen of opzeggingen vind je in de brief die is bijgevoegd bij het Ruiterpaspoort. We willen je erop wijzen dat het Ruiterpaspoort persoonsgebonden is en bij het stoppen van paardrijden op een FNRS-ruitersportcentrum je deze zelf dient op te zeggen bij de KNHS. Wijzigingen, bijvoorbeeld je adreswijziging, dien je ook zelf door te geven aan de KNHS. Dit kan gemakkelijk via Mijnknhs.nl of door een mailtje te sturen naar servicedesk@knhs.nl. Vergeet hierbij niet je relatienummer te vermelden. Wanneer je wisselt van FNRS-ruitersportcentrum blijft je Ruiterpaspoort behouden, zodat je verder kunt gaan met je opleiding.