Pensionstalling

De Karperhoeve beschikt over een buitenbak, binnenbak, paddock en 40 Wiko stallen. We hebben een zadelkamer en een spuitplaats met warm water. Aan de gezellige kantine is een overdekte veranda gebouwd met prachtig uitzicht over de buiten rijbaan, de paddock en de weilanden.

STALLING
In het totaal beschikken wij over 40 stallen. Een paardenstal meet 3x3 meter, een ponystal 2,5x3 meter en een shetlanderstal 2x3 meter. De stallen zijn ruim en er is genoeg frisse lucht het hele jaar door.

Ons voerbeleid:
08:00 uur  kuilgras
12:00 uur  basisbrok
15:00 uur  kuilgras
19:00 uur  basisbrok

De vertegenwoordiger van Vente Paardenvoeding heeft ons voerbeleid doorgelopen. Hier kwamen wij erg goed uit de bus, mede dankzij het kwaliteitsvolle kuilgras wat wij van ons eigen land halen.  Onze basisbrok komt bij deze voerleverancier vandaan.

Over het algemeen staan de paarden bij ons op stro. Zo hebben ze de hele dag door te knabbelen. Op woensdag en zaterdag dient u zelf uit te mesten, de rest van de dagen zal er door ons opgestrooid worden indien nodig.
In overleg kan er ook een andere bodembedekker in de stal. 

De paarden worden bij ons ingeënt tegen Influenza, Tetanus en Rhino. Daarnaast laten wij 2x per jaar een mest onderzoek doen, op basis van dit onderzoek worden de paarden wel of niet ontwormd.
Dit regelen wij voor u. Doordat we dit met elkaar doen kunt u profiteren van een flinke korting én is uw paard beschermd tegen nare ziektes.


"

Na op twee andere maneges te hebben gereden kwamen wij bij de Karperhoeve terecht. Wat een verademing. De Karperhoeve is een gezellige no-nonsense manege. De mensen zijn er vriendelijk, van eigenaresse en medewerkers tot de mensen die er rijden. Er wordt goed voor de paarden en andere dieren gezorgd. De lessen zijn goed en er wordt met veel aandacht les gegeven. Wij hebben er het prima naar ons zin en deze manege is in onze ogen dan ook een absolute aanrader.


Klaar van den Bogaard


WEIDEGANG
Wij beschikken over 20 ha. weiland, de paarden die ’s nachts binnen komen, staan in de wei rondom het terrein. Zo kunnen we overdag alles goed in de gaten houden . In het voorjaar worden deze weiden eerst beweid door de koeien en schapen. Hiermee voorkomen we worminfecties. Daarnaast wordt de wei nog extra bemest, wordt ieder weekend de paardenmest eruit geschept en de kruiden die de paarden niet eten weggehaald. De paarden en pony's kunnen de gehele dag buiten staan.

Op Moederdag om 12 uur gaan de paarden en pony's standaard voor het eerst de wei op. Een waanzinnig leuk gezicht om te zien. Ook steeds meer mensen komen hiervan genieten. Afhankelijk van het weer kunnen de paarden tot ver in het najaar op de wei.

Ook is het mogelijk om uw paard in het zomerseizoen dag en nacht in de wei te zetten. Als hij/zij bijvoorbeeld even vakantie heeft, herstellende is van een blessure of jonge paarden die nog lekker paard kunnen zijn. Zelf hebben we jaarlijks wat jonge paarden aan de andere kant van de snelweg lopen, dit is een kleine koppel en vaak hebben we ruimte voor wat soortgenoten!

RIJBANEN
Op de Karperhoeve hebben we zowel een binnenbak als een buitenbak. Hierdoor is er vrijwel altijd de mogelijkheid om te rijden/longeren.

De binnenbak meet 20x30m en is voorzien van een goede zandbodem. Deze kunt u vinden in de zogenaamde ‘grote schuur’, waar ook de paardenstallen zich bevinden.

De buitenbak is 20x60m. Hier ligt een eb- en vloedbodem in. Hier kan onder bijna alle weersomstandigheden toch in gereden worden. De buitenbak grenst aan het overdekte terras en onze gezellige kantine. Zo kunt u altijd mee kijken met het rijden/de lessen.

De longeerbak is 15x15m, ook hier ligt een zand bodem in en is gedraineerd, net als de paddock van 15x10m.

INSTRUCTIE
Op de Karperhoeve hebben wij meerdere gediplomeerde instructrices. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘pony- en paardrijlessen’


TARIEVEN - STALLING PER MAAND

Paardenstal 

€ 399,00 per maand 

Ponystal 

€ 312,50 per maand 

Shetlander stal 

€ 254,00 per maand 

In het zomerseizoen komt er €22,50 per maand voor weidegang op de stallingskosten.

TARIEVEN - RESERVEREN VAN EEN STAL PER MAAND  

Paardenstal 

€ 130 per maand 

Ponystal 

€ 150 per maand 

Shetlander stal 

€   80 per maand 

TARIEVEN - WEIDEGANG PER MAAND   
(24 uur per dag in de wei, denk aan een jong paard of een paard wat een paar maanden op rust staat)

Paard 

€ 157,50 per maand 

Pony

€ 136,50 per maand 

Shetlander

€ 115,50 per maand 

TARIEVEN - STALLING TRAILER/MEN KAR   

Trailer/men kar

€ 15 per maand 

WILT U UW GEBRUIK MAKEN VAN ONZE PENSIONSTALLING? Neem dan contact met ons op!