2 super leuke weken ponykamp!

Het eerste basis kamp en het puberkamp zitten er alweer op en wat is het leuk geweest!

De eerste week was vooral een hele gezellige drukte met maar liefst 18 paardenmeisjes! De een had al meer ervaring dan de ander en hoe leuk is het dan dat ze elkaar kunnen helpen. Ze hebben bijna elke dag gereden, op donderdag na, want 38 graden is voor de pony’s en amazones niet leuk. Dat werd dus pony pimpen en daarna kregen de pony’s een uitgebreide wasbeurt! Verder hebben de meiden vooral heel veel gezwommen! Donderdag avond was de bonte avond en daarvoor waren toneelstukjes mét pony’s ingestudeerd. Natuurlijk moest ook daarvoor geoefend worden, maar oefening baart kunst en er zijn hele leuke dingen uit gekomen! Daarna stond er nog een chocolade fontein klaar en toen alles op was, was het ook bedtijd. Tijdens de afsluitende show werden weer de toneel stukjes opgevoerd voor de ouders, hier en daar nog even wat bij schaven en verbeteren ten opzichte van de avond er voor maar het was weer leuk! Verder hebben we met de theorie aandacht besteed aan grondwerk en longeren, deze theorie hebben we ook in de praktijk gebracht en dat maakte het dan weer interessanter.

De week erna was het puberkamp. 7 enthousiaste pubers hadden zich aangemeld en hebben een hele leuke week gehad. Gelukkig was het deze week wat minder warm, helaas hier en daar wel wat regen. De eerste paar dagen was het nog droog dus kon er nog gezwommen worden en hebben ze wat water spelletjes gedaan. Natuurlijk werd er ook gereden. Dressuur, springen, een echte buitenrit van maar liefst 2 uur en de meiden wilden graag een 6tal rijden tijdens de afsluitende show dus hebben zij zelf een proef geschreven en deze goed geoefend. Een super leuk idee en extra leuk dat ze hun eigen proef konden rijden!

De komende 3 weken zal het niet veel rustiger zijn op de Karperhoeve, de lespony’s kunnen namelijk weer gehuurd worden en in de laatste week is er nog één kamp (waar voor nog plek is) en we willen er nog niet aan denken maar dan gaat het gewone leven alweer beginnen.

Laten we de komende 4 weken nog maar even genieten!

Deel dit bericht!
  • 05/08/2019