Afscheid Amor en Sjors

Afgelopen week was een mindere week voor de Karperhoeve, we hebben afscheid moeten nemen van 2 van onze trouwe 4 voeters.

Onze waakhond Sjors werd na bijna 13 jaar wel oud. Ondanks dat ze er nog goed uit zag en nog best fit en vrolijk was, merkte we aan haar dat ze slecht kon horen en zien, ‘s-nachts lag ze vaak erg te hijgen en toen ze ook haar plas liet lopen in huis vonden wij het tijd om afscheid te nemen, hoe moeilijk het ook is.

Ook hebben wij afscheid moeten nemen van Amor. Amor had straalkanker en de kosten van de behandeling lopen erg uit een en dan is er nog geen garantie dat het volledig geneest. Vandaar dat wij er voor hebben gekozen hem uit zijn leiden te verlossen. Zaterdag werd hij tegen de avond opgehaald en hij is ‘s-avonds uit zichzelf overleden. We hebben een stuk van zijn staart af geknipt dus degene die een aandenken aan Amor willen hebben, vraag Ineke, Inez of Els om een plukje!

Ook Joost hebben wij sinds vorige week uit de lessen gehaald. Ook hij werd oud en liep al een tijdje niet meer voor de kar. In de lessen ging het nog goed, tot afgelopen dinsdag. Hij wilde gewoon echt niet meer lopen, hij is oud en versleten maar kan van de zomer nog lekker genieten van de wei en dat gaat hij dan ook doen zo lang het nog kan!

Na al deze treurige berichten hebben we gelukkig ook nog goed nieuws want… afgelopen week zijn er wel heel veel lammetjes en kalfjes geboren! Ook hebben wij Alex gekocht van Jordan, hij mag de plek van Amor op gaan vullen en wij zijn opzoek naar een waakhond voor op de boerderij, alle tips zijn welkom!

Deze week wordt hopelijk beter, het weer voorspelt in ieder geval al een hoop goeds!

Deel dit bericht!
  • 19/03/2019