Anouk Kampioen Zuid-Holland!!

Afgelopen zaterdag 4 augustus werd bij de Develruiters in Heerjansdam het Regio Kampioenschap van Zuid-Holland verreden. Dit was het ‘pony’ weekend en zij hebben vrije inschrijving, je hoeft je dus niet te selecteren.

2 combinaties van de Karperhoeve kwamen aan de start in de klasse L1 categorie D/E. Dit waren Anouk van den Broeke met Twister en Melissa Baljeu met Guus. In juli had Anouk al mee gedaan aan het Kring Kampioenschap van Kring Zuid-West en werd hier reserve kampioen. Zij kon hiermee haar kansen al aardig inschatten. Om 13.15 mochten zij het spits afbijten. De combinatie had nog extra gelest afgelopen week om het beste er uit te halen. Zij zette 2 nette proeven neer met hier en daar nog wat dingetjes maar genoeg goede stukken om dit weer te compenseren. In de eerste proef scoorde zij ruim 64% (192 punten) goed voor een eerste en tweede plaats.

Melissa en Guus hebben alles er uit gehaald wat er in zat, 2 super strakke proeven gereden. In de eerste proef hadden zij een klein foutje, zij kregen hiervoor ook 64% (192 punten) en in de tweede proef was Guus wat moe helaas, Verder bleven zij foutloos en werd dit beloond door de jury met 62% (186 punten). Zij werden 4e en 5e.

In het eindklassement, bleek Anouk de hoogste score over 2 proeven te hebben gereden en werd hiermee KAMPIOEN van Zuid-Holland! Zij mag eind augustus in Ermelo aan de start komen op de Hippiade! Melissa werd uiteindelijk 4e, wat ook super knap is natuurlijk! Maar helaas nét niet genoeg om ook af te mogen vaardigen.

Natuurlijk zijn wij onwijs trots op deze twee dames, een hele mooie prestatie. Gefeliciteerd!

Deel dit bericht!
  • 07/08/2018