De Karperhoeve Boerenmarkt, weer een groot succes!

Op 16 en 17 juni was het dan weer zo ver, de Karperhoeve Boerenmarkt. Een jaar lang is er keihard gewerkt aan de voorbereidingen en dit was te zien! Gelukkig zat het enige wat we niet zelf in de hand hebben, het weer, dit jaar ook beide dagen mee! Het was niet te warm en niet te koud, droog en af en toe een zonnetje. Dit maakte het voor de bezoekers fijn om op hun gemak alles te bekijken.

De kids vermaakte zich prima in het kinderdorp. Hier konden zij onder andere pony rijden, de snoepklimpaal in voor een zakje snoep, de koe melken voor een bekertje limonade. Verder stond er een springkussen en maar liefst 2 stormbanen! Scouting Hoek van Holland was beide dagen aanwezig, op zaterdag kon je op het vliegend tapijt en zondag waren er indrukwekkende hondenshows te zien!

De ‘oudere’ konden de prachtige handwerk tentoonstelling in de oude Grup-stal bewonderen, er liepen dames in oude Volendamse kledendrachten, de weefsters waren weer aanwezig en boven in de Barg waren en verschillende handwerk demonstratie’s te zien.

Het erf stond weer vol met allerlei kraampjes, van vrije tijds kleding en paarden spullen tot bier en kaas. Dit jaar helaas geen snoepjes maar je kon wel zelf je paardensnoepjes scheppen! Op zondag kon ieder weer genieten van de prachtige omgeving rondom de Karperhoeve vanuit de boot.

Verder waren er gave demonstraties in de buitenbak met de paarden. Er was een ‘Kür op Muziek’, een ‘Pas de Deux’, het ‘Klavertje 3’ en het ‘4tal’. De meiden hebben keihard geoefend en zette beide dagen mooie proeven op muziek neer. Ook waren er 2 Voltige demonstraties, ééntje met Bobbes en ééntje met Eddy. Het was een super leuk gezicht en natuurlijk onwijs knap om te zien hoe de kunstjes worden uitgevoerd op het paard. En dan hadden we nog ponyvoetbal, erg spectaculair om te zien en elke keer weer spannend welk team de meeste doelpunten maakt!

Buiten de paarden waren er ook nog verschillende muziek optredens. Zaterdag speelde The Ledgendary Orchestra of Love en JEM Maasland, op zondag kwamen de FurieToeters de sfeer versterken met hun gezellige muziek.

Natuurlijk waren de glimmende trucks in het weiland niet weg te denken. Ook het terras was geopend, met dit jaar nieuw op de kaart; een broodje brie, broodje carpaccio en een broodje filet amèrican. Ook de tompoezen, broodjes bal, pannenkoeken en kibbeling waren dit jaar niet weg te denken!

Dit jaar kwam Beeldighout voor het eerst een demonstratie geven. Rob Peters maakt onwijs gave kunstwerken uit hout door middel van een verschillende kettingzagen. In één dag slaagde hij er in een paardenhoofd uit een stuk hout te zagen. Deze heeft nu een mooi plekje gekregen op de Karperhoeve als aandenken van dit fantastische weekend!

Graag zijn wij u volgend jaar terug tijdens de Karperhoeve Boerenmarkt op 15 en 16 juni!

Alle foto’s zijn binnenkort te bekijken op www.karperhoeveboerenmarkt.nl

Deel dit bericht!
  • 27/06/2018