De kerstwedstrijd, weer een zeer geslaagde dag!

Zondag 16 december was het dan eindelijk zo ver, de altijd extra spannende kerstwedstrijd! Vanwege het weer hebben we hem een wee moeten verzetten wat de spanning natuurlijk nog meer opbouwde, wie gaan er met de grote prijzen naar huis??

Om te beginnen was het een hele gezellige dag. Alles is goed gegaan. De kantine was versierd in de kerst sferen en de warme chocomelk met slagroom of Glühwein stonden klaar. Ook was er lekkere kip saté te krijgen met zelf gemaakte satésaus! Op de achtergrond draaide de kerstliedjes. Kortom, alle ingrediënten voor een geslaagde middag!

Bijna alle proeven, op 1 na, waren goed voor minstens één winstpunt. Jordan de Heer zat er op slechts een paar punten net onder. Zij werd door haar Alex wel op de proef gesteld, in de galop werd zij flink afgevuurd. Maar.. zij bleef zitten en dat leverde haar de poedelprijs op, een heerlijke behandeling voor Alex mogelijk gemaakt door WNL Horsecare.

Ook was er een prijs voor de best verkleedde. Tijdens de wedstrijden zien we graag de deelnemers zo veel mogelijk in tenue maar net als met de Hemelvaart wedstrijd, mag je ook met de kerstwedstrijd verkleed met als thema ‘Kerst’. Er kwam van alles voorbij, kerst slingers, kerst ballen, kerst dekjes, foute kerst truien, noem maar op. De jury vond Anouk vd Bosch met Bobbes er uit springen. Zij won een bon voor de clinic ‘Houding en Zit’

Natuurlijk waren er ook de dag prijzen. In de klasse AA won Kimberly van der Beemt met Zippo. Zij reden 202 punten bij elkaar en dat betekend trakteren! 2e werden Joay Sneek en Angel met 195 punten en de 3e plaats was er voor Rosa vd Marel en Sancho. Hun proefje was goed genoeg voor 193 punten.

In de klasse AB ging Isa Rademaker er met de eerste prijs vandoor. Haar proef met Rosanna werd beloond met 192 punten. Met 190 punten volgden Lindsey Baljeu en Lady haar op de voet en met slechts 1 punt verschil moest Emma Sakko genoegen nemen met de 3e plaats.

De hoogste dagscore was er voor Joy Voorberg en Chinou. In de klasse L1 reden zij 203 punten bij elkaar en wonnen hier mee de B/L. Danique Gebben werd hier 2e. Met Chardon reed zij in de klasse B 194 punten bij elkaar en vlak daar onder zat Els van Waalwijk met Kadanz. Hun proefje was goed voor 193 mooie punten, eveneens in de klasse B.

Dan waren er nog de wisselbekers te vergeven. Het geen waar het tijdens de kerstwedstrijd eigenlijk allemaal om gaat. Voor de manege klanten was het erg spannend, het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 4 was slechts 2 punten. Isa Rademaker wist hem te winnen met 10 plaatsingspunten. Ook voor haar was er een cadeaubon voor de Houding en Zit clinic. 2e werd Lindsey Baljeu met 11 plaatsingspunten. Ook Rosa van der Marel had 11 plaatsingspunten bij elkaar gespaard in het afgelopen jaar maar zij had net wat minder punten dan Lindsey. Jip Swemmer sloot af met 12 plaatsings punten.

Ook de pension klanten waren afgelopen jaar erg aan elkaar gewaagd. Melissa Baljeu won met 11 punten en mag haar Guus ook na laten kijken door WNL Horsecare. Joy Voorberg volgde met 14 punten en Jony van Capelle reed over het hele jaar 19 plaatsingspunten bij elkaar.

Natuurlijk ging niemand met lege handen naar huis, voor alle deelnemers was er een goodiebag met daarin verschillende kortingsbonnen, een hoevenkrabber en nog wat lekkers. Hier voor willen wij onze sponsors onwijs bedanken! Natuurlijk zijn wij ook onze vrijwilligers ontzettend dankbaar voor het afgelopen jaar. Zonder hun kunnen wij dit niet organiseren.

Op naar de volgende wedstrijd in het nieuwe jaar!

Deel dit bericht!
  • 21/12/2018