Eindexamen ‘Instructrice Wedstrijdsport Dressuur’ gehaald!

In oktober 2017 begon Inez met de instructeursopleiding ‘Wedstrijdsport Dressuur’ onder het mom van ‘om les te geven moet je een papiertje hebben om verzekerd te zijn mocht er wat gebeuren tijdens de les’

De opleiding zou tot januari 2019 duren, best een serieuze opleiding dus. Omdat Inez al eerder zou gaan les geven op de Karperhoeve, heeft zij ondertussen de Aspiranten cursus gedaan zodat zij in ieder geval een diploma heeft. Deze cursus duurde een dag en omdat zij het theorie gedeelte al had gehaald via de andere opleiding, hoefde zij alleen maar te rijden en les te geven.

De opleiding Wedstrijdsport Dressuur had veel meer diepgang. Zo moest zij stage lopen, lessen geven, heel erg veel verslagen maken. Daarnaast was het niveau veel hoger. Waar zij tijdens de Aspiranten cursus een stukje ‘basis’ moest laten zien (B/L dressuur, 70cm springen) was de opleiding Wedstrijdsport Dressuur op ZZ Licht niveau. Dat maakte ook dat zij deze opleiding heeft afgerond ook al was het doel al behaald. Het was super leerzaam. Zij heeft niet alleen beter leren lesgeven, ook zelf is ze er beter en bewuster van gaan rijden.

Nadat alle verslagen en het portfolio goed waren gekeurd, was het 5 februari tijd voor het eind examen lesgeven. Super spannend natuurlijk! Maar gelukkig nam de spanning af terwijl zij aan het lesgeven was. Ze was zelf erg tevreden over de les en de examinator was erg positief. Dat gaf dus een goed gevoel, maar toen was het nog een week afwachten op de uitslag.. En ja hoor, GESLAAGD!

Deel dit bericht!
  • 19/02/2019