Jillz door naar de Regio kampioenschappen!

Zaterdag 22 juni liep Karperhoeve Jianco (Jillz) pas haar 3e wedstrijd onder Inez van Waalwijk. Tijdens het kring kampioenschap Kring Zuid-West streden zij om een startbewijs op de Regio Zuid-Holland kampioenschappen. Jillz vond het best nog wel spannend en het was hard werken voor Inez maar het lukte! De eerste proef was nog wat rommelig, hier kregen zij 63,17% (189,5) van de jury. De 2e proef was beter en werd beloond met 64,33% (193) en goed voor een 3e plek. In het eind klassement betekende dit een 4e plaats in de klase L1 en en dus door naar de volgende ronde!

Eerder die dag startte Els en Eddy in de klasse L2. Zij hadden hard getraint en dit was ook zeker te zien. Ten opzichte van de selecties reden zij vooral technisch sterkere proeven. Helaas was dit niet terug te zien in de punten en hebben zij een reserve plaats voor het Regio Kampioenschap.

Zondag was het de beurt aan Inez en Ianco in het Z1. Ook zij lieten veel verbetering zien. Ianco werd nog wel eens gespannen van de proeven maar gaat het spelletje steeds beter begrijpen. Er zaten nog wel wat rommeltjes en fouten in de proeven en helaas werden deze erg hard afgestraft door de jury. Voor hen eindigt de weg naar het uiteindelijke Nederlands Kampioenschap hier definitief.

Natuurlijk trainen zij lekker door en is er extra veel aandacht voor Jillz om zo hoog mogelijk te eindigen!

De regio kampioenschappen worden gehouden op 12 en 13 juli te Heerjansdam. Zie ook www.knhszuidholland.nl

Deel dit bericht!
  • 24/06/2019