Jillz levert super prestatie op de Hippiade!

Tijdens het Regiokampioenschap Zuid-Holland wat op 10 augustus werd gehouden, wist Inez zich te selecteren voor de Hippiade, het Nederlands Kampioenschap outdoor, in de klasse L1 dressuur met haar Karperhoeve Jianco (Jillz)

Jillz is 5 jaar oud, heeft vorig jaar een veulen gekregen en liep in juni haar eerste wedstrijd. Het is dan al een prestatie opzich dat zij daar mochten rijden. Vanwege de ervaring die Jillz nog miste hebben zij voor de Hippiade nog wat wedstrijden gereden om te oefenen waar zij onwijs hoge scores behaalde. De kans dat ze op de Hippiade een goeie prestatie neer zouden zetten was dus groot, maar dan nog moest het gebeuren.

Vrijdag vertrokken zij naar Ermelo. Jillz kwam in een fijne box te staan, ondanks dat is het toch allemaal vreemd maar daar had zij gelukkig niet veel van.
Zaterdag ochtend om 09:00 moesten zij het spits afbijten. Over het algemeen is dat niet in je voordeel om als eerst te moeten rijden maar Inez en Jillz gingen er gewoon voor, zij wisten wat ze moesten doen en dat deden ze. Een mooie proef waarin alles lukte, goed voor 70,722%. Dit was een score waar zij op hoopte en om kans te maken op een finale plek. Uiteindelijk werden zij 3e van de 30, de beste 8 mochten door dus dat doel was behaald.

Om 17:30 reden zij de 2e proef. Het was er op of er onder. Achteraf gezien had Inez te hard gereden, te veel risico genomen waar door er wat rommeltjes ontstonden. Dit kostte veel punten en de hoge plaatsing is dan niet meer haalbaar. Uiteindelijk werden zij 16.

Al met al kijken zij terug op een geslaagd weekend. Een goeie ervaring voor beide en wetende dat dit pas het begin van Jillz haar carrière is. Op naar de volgende!

Deel dit bericht!
  • 07/09/2019