Oktober; spring maand!

Joany en Angel

Met de spring clinic, het oefenspringen én de springwedstrijd kunnen we wel zeggen dat oktober op de Karperhoeve in het teken staat van het springen!

Jaarlijks komt Sander Gepkens deze maand naar de Karperhoeve om de spring clinic te verzorgen. Dit is elk jaar weer een succes. Dit keer bestonden de groepjes uit 3 of 4 combinaties die 45 minuten of een uur les kregen. Iedereen heeft het erg leuk gevonden en is weer een hoop geleerd. Ook de kantine was open voor een lekkere snack en wat te drinken. Degene die dus niet mee deden werden ook goed verzorgd!

Een week later was het oefenspringen. Dit is de 2e keer dat we het oefenspringen doen. Het is een mooie gelegenheid om te oefenen wat je geleerd hebt tijdens de clinic, om te oefenen voor de springwedstrijd, of om gewoon lekker een parcourtje te springen zonder de spanningen van een wedstrijd! Kortom; iedereen die beter wilt leren springen kan hier een hoop ervaring van op doen! Het oefenspringen is onder begeleiding van Els, zij stond in het midden van de bak om iedereen een aantal tips te geven en je door het parcours heen te loodsen.

Zondag was het tijd voor het echte werk, de spring wedstrijd! Omdat oktober toch ook een beetje Halloween is, was dat ook het thema van deze wedstrijd. De kantine en het terras waren versierd, de hindernissen waren aangekleed en en als je wilde kon je ook in een Halloween outfit springen. Zo had Lady spinnen in haar manen en Angel lichtjes. Super leuk en origineel! De rubrieken van worden steeds groter bij het springen en het word dus ook steeds spannender! In de klasse A en D moest er zelf de barrage aan bod komen om de winnaar te bepalen! Jasmine Cats bleef in de klasse A foutloos mét de snelste tijd en was dus de winnares van deze klasse. In de klasse B was er niemand foutloos maar Isa Rademakers had de minste fouten en de snelste tijd dus de beste in haar klasse. Lindsey Baljeu wist als enige foutloos te blijven in de klasse C en won met deze prestatie en in de klasse D waren Nicky Mulder en Heit als snelste foutloos door de finish! Het was een spannende, maar super leuke dag!

In december is de volgende wedstrijd, de Kerstwedstrijd. Dit is de laatste dressuur wedstrijd van dit jaar en zal dus de wisselbeker uitgereikt worden! Altijd weer spannend wie er dit jaar weer mee vandoor gaat!

Deel dit bericht!
  • 25/10/2018