Prijswinnaars Speurtocht en Prijsvraag Karperhoeve Boerenmarkt bekend!

Tijdens de Open Monumentendag was het dan eindelijk zo ver, de prijsuitreiking van de Karperhoeve Boerenmarkt.

Even opfrissen; op 15 en 16 juni organiseerde Stichting de Karperhoeve voor de 17e keer de Karperhoeve Boerenmarkt. Er was van alles te beleven, voor zowel jong als oud.
In het weiland stond een groot opgezet kinderdorp met allerlei leuke spelletjes. Hiervoor was een kinderkaart nodig waarmee je ook mee kon doen met de speurtocht en de prijsvraag.
De prijsvraag was: Hoe veel dagen hebben de 2 veulens bij elkaar opgeteld in de buik van de merries gezeten? Normaal gesproken duurt de dracht (zwangerschap) bij een paard 11 maanden, dit zijn ongeveer 335 dagen. De ene keer wat langer, de andere wat korter.
Devil was 4 dagen te laat, Urban zelfs 3 weken! Het goede antwoord was 664. Britt zat het meest in de buurt, haar antwoord was 689 dagen.

Dan de speurtocht, Boer Jan had over het erf 5 boerenzakdoeken liggen met een schatkistje. Het was een flinke zoektocht maar beide dagen zijn ze allemaal gevonden! De speurneuzen verdienden wat lekkers en mochten tijdens de prijsuitreiking een lootje trekken, daar kwam de winnaar uit. Luuk was de gelukkige.

Beide winnaars mogen hun kinderfeestje komen vieren op de Karperhoeve!

Deel dit bericht!
  • 19/09/2019