Terugblik op een geslaagde FNRS Open Manegedag!

21 september organiseerde de Karperhoeve voor de 2e keer de Open Manegedag, dit is een jaarlijks initiatief van de KNHS en de FNRS.

‘Kinderen en ouders kunnen tijdens de Open Manegedagen op een laagdrempelige manier kennis maken met pony’s en paarden en alles wat daarbij komt kijken. Bezoekers van alle leeftijden kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een proefles paardrijden, een kijkje nemen achter de schermen van een manege, genieten van mooie en spectaculaire demonstraties en natuurlijk pony’s en paarden van heel dichtbij beleven.’

Wij hebben ons uiterste best gedaan om u deze ervaring mee te geven. Er was van alles te doen en te zien. Zo waren er demonstraties dressuur, springen, voltige en ponyvoetbal. Ook was er deze dag een clinic van ZitenHouding.nl, de naam zegt het al, over de juiste houding en zit. Deze clinic kun je doen op de simulator, een soort nep paard of op je eigen paard. Bezoekers konden mee kijken, vragen stellen en zelf op de simulator klimmen, ervaren en kregen ook nog wat tips mee!

Daarnaast waren er allerlei activiteiten waar de speurtocht je langs bracht. Natuurlijk pony rijden en pony poetsen, je kon een ritje maken met de huifkar, er was een crea bea hoek waar je onder andere je eigen sleutelhanger van paarden haar kon maken en je kon je ook nog laten schminken!
‘YourRope’ en ‘The Horse Store’ waren aanwezig met allerlei paardenspullen die je kon kopen en Hoeve Bouwlust verkocht hun eigen boeren ijs! Ook was er een klein terras opgezet waar je kon genieten van bijvoorbeeld een échte Karperhoeve Cheeseburger of een Boeren tosti met uitzicht op de buitenbak waar de demonstratie’s waren. Met het prachtige weer was het genieten!

Op naar volgend jaar!

Deel dit bericht!
  • 24/09/2019