Terugblik op een geweldige vakantie

Nu alles weer ‘normaal is’, de kinderen naar school gaan, de ouders naar het werk en ondertussen de herfst er ook weer aan komt, nemen we u nog even mee terug naar de zomervakantie op de Karperhoeve.

We begonnen met het ponykamp t/m 10 jaar. Een grote, drukke maar gezellige groep zijn de vakantie goed begonnen. Bijna elke dag paardrijden en gezien de hoge temperaturen lekker veel zwemmen. Zij hebben nog een klein stukje theorie gehad en vooral veel geoefend voor de toneelstukjes die zij opvoerde tijdens de bonte avond en als afsluitende show voor de ouders op vrijdag middag. Hierna gingen zij moe maar voldaan weer mee naar huis.
De week daarna stond het puberkamp op het programma. Dit was voor kinderen vanaf 11 jaar. Met 7 meiden een wat kleinere groep maar dat geeft ook weer meer mogelijkheden. Zo is er meer aandacht voor de meiden en op die manier hebben wij ze hopelijk nog meer kunnen leren. Daarnaast hebben zij natuurlijk ook gezwommen, water spelletjes gedaan, optredens opgevoerd tijdens de bonte avond en voor de show op vrijdag middag hebben zij zelf een 6-tal proef gemaakt, in gestudeerd en laten zien aan de ouders.
In de 3e, 4e en 5e week konden de pony’s gehuurd worden. ‘s-Morgens gezellig met elkaar rijden, op bepaalde dagen moest er ook uitgemest worden. Tussen de middag even de pony’s laten eten en zelf met elkaar je boterhammetje naar binnen werken en ‘s-middags lekker spelen of je verzorgpony nog even poetsen, laten grazen o.i.d.
Natuurlijk konden we de pony en paarden dag niet overslaan. op de 3e en 5e donderdag in de vakantie mochten wij weer 2 leuke groepen ontvangen. Zij hebben onder andere stokpaardenrace gedaan, een rit met de huifkar gemaakt, pony’s gepoetst en gereden, cakejes versierd en zelf opgegeten en tussen de middag lekker pannenkoekjes gegeten.
En de laatste week sloten we af met nog één kamp voor kinderen t/m 10 jaar. Ook deze week zat het weer mee, dat betekend dat de meiden lekker buiten konden rijden, een leuke buitenrit konden maken en nog een duik konden nemen in de Bonervliet. Op vrijdag lieten zij de ouders zien dat ze ook nog kunnen voltigeren (gymnastiek op het paard) En ook dit kamp was super geslaagd.

Kortom; we hebben een hele leuke vakantie gehad en een hoop kinderen blij gemaakt. Toch is het fijn dat nu alles weer ‘normaal’ is.
Deze week zijn de eerste kinderen begonnen met paardrijden in het ‘starterspakket’. Vanwege de vele aanvragen hebben we naast de woensdag, ook vrijdag een groep laten starten. In de groepslessen hebben we weer plek gemaakt voor deze kids zodat ze kunnen doorstromen zodra zij er klaar voor zijn.

Komend weekend organiseren wij de 4e onderlinge wedstrijd dit jaar
Op 14 september is het terras geopend tijdens de Open Monumentendag, u kunt dan onze Rijksmonumentale boerderij komen bekijken en de winnaars van het kinderfeestje en de huifkarrit worden bekend gemaakt.
Ook doen wij dit jaar weer mee aan de FNRS Open Manegedag op 21 september. Je kunt dan komen ponyrijden, pony’s poetsen of paardenspelletjes komen doen. Er zijn verschillende demonstratie’s en kraampjes. Alles in het teken van paarden.

In de herfstvakantie organiseren we weer de pony en paarden dag waarvoor u alweer voor kunt aanmelden.

Graag tot ziens op de Karperhoeve!

Deel dit bericht!
  • 05/09/2019