Maak het mee op de Karperhoeve!

Er is heel wat te beleven op de Karperhoeve. We organiseren van alles voor onze manege- en pensionklanten en iedereen die van pony's en paarden houdt. Maar waar we zeker ook trots op zijn is onze Karperhoeve Boerenmarkt, hét evenement in de omgeving tijdens de Midden Delfland dagen! Maar we doen met onze bijzondere boerderij ook mee aan de Open Monumentendag en NL Doet.
Aan het eind van het jaar staan we altijd even stil bij hoe goed we het eigenlijk hebben en zetten we ons in voor mensen die dit goed kunnen gebruiken tijdens de feestdagen. En wist u dat onze boerderij aan een prachtig boeren wandelpad ligt?

Karperhoeve Boerenmarkt

De Karperhoeve Boerenmarkt is voor het eerst georganiseerd in 2003. Het eerste jaar stonden er zo'n 15 kramen en een klein kinderdorp. Ieder jaar werd de Karperhoeve Boerenmarkt uitgebreid. Zo zijn we uitgegroeid naar een 30tal kramen en een ruim opgezet supergaaf kinderdorp, met o.a. ponyrijden, een snoepklimpaal, springkussens, schminken, speurtocht, ballonnenwedstrijd enz. Ook kunt u verschillende demonstraties bekijken: van schapen scheren en wolspinnen tot paardendemonstraties. In de oude grupstal is er een handwerktentoonstelling en in het weiland kunt u genieten van de grote trucks die er gepoetst en glimmend bij staan.

Dit evenement is uitgegroeid tot een bekend evenement in de omgeving. Twee dagen lang komen vele mensen genieten van het boeren buitenleven.  De Karperhoeve Boerenmarkt wordt gehouden in het 3e weekend van juni tijdens de Midden-Delflanddagen.

Open Monumentendag

Al vele jaren doet de Karperhoeve in september mee aan de open monumenten dag.
De Karperhoeve is een Rijksmonumentale boerderij uit 1711. Er zitten zelfs kenmerken in van begin 16e eeuw! Wij vinden het geweldig om onze boerderij met al zijn prachtige kenmerken te laten zien.

Van 2009 tot 2010 is er hard gewerkt om de boerderij weer te restaureren. Alle muren, het dakpannendak, de rechterkant van het rieten dak en vele delen van de vloeren zijn onder handen genomen. Als laatste is de Karperhoeve geheel in de lak gezet en is het weer een prachtig plaatje wat zeker gezien mag worden. Want waar is het nog te vinden: een echte boerderij die al ruim 300 jaar een agrarische functie heeft..?

NL DOET

Ieder jaar doen wij mee met NL Doet. Met elkaar knappen we de tuin en het erf op door middel van snoeiwerk en het aanbrengen van beplanting, zodat dit weer toegankelijk is voor publiek (jong en oud) om hen kennis te laten maken en te laten genieten van het boerenleven.

Natuurlijk worden de vrijwilligers de hele dag voorzien van een hapje en een drankje.
Onder aanwezigheid van Hoverniersbedrijf H. van Leeuwen geven we zoveel mogelijk de tuin een opknapbeurt.

Ieder jaar is het weer een gezellige dag, waar we met veel voldoening op terugkijken!

Polderwandeling Historische Vereniging Maassluis

De Historische vereniging van Maassluis organiseert 3x per jaar een polderwandeling door de Zuidbuurt. De gids kent alle in en outs van de buurt en kan daar heel mooi over vertellen.

De rondleiding start op de Karperhoeve met een kopje koffie en een plakje cake. Vervolgens gaat u een wandeling maken van ongeveer twee uur. De wandeling wordt op de Karperhoeve afgerond met een rondleiding om het rijksmonumentale pand. Hierbij wordt dan over de bijzondere details van de hoeve verteld.

Alle informatie over de data, tijden en de mogelijkheid tot inschrijven vindt u op de website van de Historische Vereniging Maassluis.

De feestdagen acties

Wij hebben het goed en dit willen we delen! 

We willen ons daarom inzetten voor mensen die het niet zo goed hebben en die onze hulp goed kunnen gebruiken, vooral tijdens de feestdagen.

Kerstpakketten actie

Kerstpakketten

Ieder jaar stellen we weer, met de hulp van vrijwilligers en sponsors, kerstpakketten samen voor ouderen die we er blij mee kunnen maken.  
Juist omdat we het zelf zo goed hebben...

Wilt u meedoen met dit initiatief?

Dat kan! Als vrijwilliger, omdat u leuke pakketjes kunt samenstellen, ze rond wil brengen of goede contacten heeft om er iets moois van te maken. 
Of als sponsor, omdat u graag een bijdrage wilt leveren of leuke, mooie of lekkere attenties heeft voor in de kerstpakketten.

Neem gerust contact op!

Kerstdiner voor ouderen

Kerstdiner

Ieder jaar organiseren wij een heerlijk kerstdiner voor eenzame ouderen! Gezellig met elkaar genieten in de Barg van de soepen, hoofdgerechten en het toetje. Bij het vertrek krijgt iedereen een kerststukje mee en een kerstpakket. Dit superdiner en de attenties worden mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsors en een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt voor een onvergetelijke kerst!

Wilt u meedoen met dit initiatief?

Dat kan! Als vrijwilliger, omdat u lekker kunt koken of mee wilt helpen op de avond zelf. Of leuke pakketjes kunt samenstellen of kerststukjes kunt maken. Of als sponsor, omdat u graag een bijdrage wilt leveren, spulletjes heeft voor de kerststukjes of leuke of lekkere attenties voor in de kerstpakketten. Neem gerust contact op.

Paaslunch voor ouderen

Het kerstdiner is ons zo goed bevallen dat wij nu ook paaslunches verzorgen voor eenzame ouderen. Hetzelfde idee: met elkaar genieten van een heerlijke lunch, mogelijk gemaakt door sponsors en met behulp van vrijwilligers.

Wilt u meedoen met dit initiatief?

Dat kan! Als vrijwilliger, omdat u lekker kunt koken of mee wilt helpen op de dag zelf. Of als sponsor, omdat u graag een bijdrage wilt leveren. Neem gerust contact op.

Van alles te doen

Ook organiseren wij van alles voor onze manegeklanten en iedereen die van paarden- en pony's houdt: van onderlinge spring- en dressuurwedstrijden,  houding- en zitclinics tot pony- en paardendagen en complete ponykampen!
In de vakanties is er vaak van alles te doen.
Op onze activiteitenkalender staat alle informatie.

Wist u dat...?

Wij aan de route liggen van het boerenpad in de Aalkeetbuitenpolder?!
Boerenpaden voeren u dwars door de weidse polders van Midden-Delfland. Dit karakteristieke landschap is omringd door langgerekte kades, die de voeten van de inwoners droog houden. Het boerenpad in de Aalkeetbuitenpolder start bij ons op de Karperhoeve. 
U kunt het boerenpad in twee richtingen lopen. De zwaluw op de klompgele routebordjes wijst u de weg.
Veel wandelplezier!

Het boerenpad is geopend van 1 juli tot en met 28 februari.
Terug naar boven