De Karperhoeve beschikt over een buitenbak, binnenbak, paddock en 40 Wiko stallen. We hebben een zadelkamer en een spuitplaats met warm water. Aan de gezellige kantine is een overdekte veranda gebouwd met prachtig uitzicht over de buiten rijbaan, de paddock en de weilanden.
Wilt u uw gebruik maken van onze pensionstalling? Neem dan contact met ons op!

Stalling

In het totaal beschikken wij over 40 stallen. Een paardenstal meet 3x3 meter, een ponystal 2,5x3 meter en een shetlanderstal 2x3 meter. De stallen zijn ruim en er is genoeg frisse lucht het hele jaar door. 

Ons voerbeleid: 
08:00 uur  kuilgras
12:00 uur  basisbrok
15:00 uur  kuilgras
19:00 uur  basisbrok

De vertegenwoordiger van Vente Paardenvoeding heeft ons voerbeleid doorgelopen. Hier kwamen wij erg goed uit de bus, mede dankzij het kwaliteitsvolle kuilgras wat wij van ons eigen land halen.  Onze basisbrok komt bij deze voerleverancier vandaan.

Over het algemeen staan de paarden bij ons op stro. Zo hebben ze de hele dag door te knabbelen. Op woensdag en zaterdag dient u zelf uit te mesten, de rest van de dagen zal er door ons opgestrooid worden indien nodig.
In overleg kan er ook een andere bodembedekker in de stal. 

De paarden worden bij ons ingeënt tegen Influenza, Tetanus en Rhino. Daarnaast laten wij 2x per jaar een mest onderzoek doen, op basis van dit onderzoek worden de paarden wel of niet ontwormd. 
Dit regelen wij voor u. Doordat we dit met elkaar doen kunt u profiteren van een flinke korting én is uw paard beschermd tegen nare ziektes.

Weidegang

Wij beschikken over 20 ha. weiland, de paarden die ’s nachts binnen komen, staan in de wei rondom het terrein. Zo kunnen we overdag alles goed in de gaten houden . In het voorjaar worden deze weiden eerst beweid door de koeien en schapen. Hiermee voorkomen we worminfecties. Daarnaast wordt de wei nog extra bemest, wordt ieder weekend de paardenmest eruit geschept en de kruiden die de paarden niet eten weggehaald. De paarden en pony's kunnen de gehele dag buiten staan.

Op Moederdag om 12 uur gaan de paarden en pony's standaard voor het eerst de wei op. Een waanzinnig leuk gezicht om te zien. Ook steeds meer mensen komen hiervan genieten. Afhankelijk van het weer kunnen de paarden tot ver in het najaar op de wei.

Ook is het mogelijk om uw paard in het zomerseizoen dag en nacht in de wei te zetten. Als hij/zij bijvoorbeeld even vakantie heeft, herstellende is van een blessure of jonge paarden die nog lekker paard kunnen zijn. Zelf hebben we jaarlijks wat jonge paarden aan de andere kant van de snelweg lopen, dit is een kleine koppel en vaak hebben we ruimte voor wat soortgenoten!

Rijbanen

Op de Karperhoeve hebben we zowel een binnenbak als een buitenbak. Hierdoor is er vrijwel altijd de mogelijkheid om te rijden/longeren.

De binnenbak meet 20x30m en is voorzien van een goede zandbodem. Deze kunt u vinden in de zogenaamde ‘grote schuur’, waar ook de paardenstallen zich bevinden.

De buitenbak is 20x60m. Hier ligt een eb- en vloedbodem in. Hier kan onder bijna alle weersomstandigheden toch in gereden worden. De buitenbak grenst aan het overdekte terras en onze gezellige kantine. Zo kunt u altijd mee kijken met het rijden/de lessen.

De longeerbak is 15x15m, ook hier ligt een zand bodem in en is gedraineerd, net als de paddock van 15x10m.

Instructie

Op de Karperhoeve hebben wij meerdere gediplomeerde instructrices. Klik hier voor meer informatie.

Tarieven

Tarieven - Stalling per maand

Prijzen per 1 januari 2023

Paardenstal 

€ 430,00 per maand 

Ponystal 

€ 340,00 per maand 

In het zomerseizoen komt er €22,50 per maand voor weidegang op de stallingskosten.


Tarieven - Reserveren van een stal per maand

Paardenstal 

€ 130 per maand 

Ponystal 

€ 105 per maand 


Tarieven - Weidegang per maand

(24 uur per dag in de wei, denk aan een jong paard of een paard wat een paar maanden op rust staat)

Paard 

€ 157,50 per maand 

Pony

€ 136,50 per maand 


Tarieven - Stalling trailer/men kar

Trailer/men kar

€ 15 per maand 

Lespakketten

Starterspakket

Wij hebben voor de echte starters, een starterspakket. Deze les wordt gegeven op de woensdag en vrijdag middag. Er zitten 4 kinderen in de les en het duurt ongeveer 3 kwartier. Dit is een pakket van 10 lessen waarin we de kinderen vanaf de basis willen leren paardrijden, maar waar vooral het plezier en vertrouwen voorop staat. Dit betekent dat we beginnen met:
 • Hoe haal ik een pony uit de stal?
 • Hoe neem ik een pony mee?
 • Hoe zet ik de pony vast?
 • Welke borstels heb ik nodig en hoe gebruik ik ze?
 • Hoe zadel ik op én hoe zadel ik weer af?
 • Hoe zit ik ontspannen op de pony?
 • Hoe ruim ik na de les mijn spulletjes netjes op?
Hoe zorg ik dat mijn pony netjes verzorgd terug op stal staat?
Na elke les krijgen de kinderen nog wat leuke opdrachten mee om zo het rijden en alles wat daarbij hoort de kinderen spelenderwijs eigen te maken. Op deze manier worden de kinderen ook voorbereid op het examen (les nummer 10) waarna ze ook echt een diploma krijgen.

Aan het eind van het starterspakket kunnen de kinderen dus zelfstandig opzadelen, stappen, draven (misschien ook wel galopperen, dit is afhankelijk van meerdere factoren), sturen en na het rijden zelf weer afzadelen, spulletjes opruimen en de pony na verzorgen. 

Aan het einde van de lessen gaat de instructeur met u in overleg wat de beste optie is voor uw kind. Er zijn 4 adviezen mogelijk:
 1. De tussenles
 2. De groepsles
 3. Privé les
 4. Misschien nog even wachten
Over het algemeen stromen de meeste kinderen na het afronden van het starterspakket door naar de ‘tussenles.’ Deze les duurt een half uur en de groep bestaat vaak uit 5 kinderen. Omdat de groepsles van 8 kinderen vaak nog wat hoog gegrepen is hebben we deze tussenles. 
Ook dit zijn over het algemeen 10 lessen waarin de kinderen dan nog wat meer vertrouwen kunnen krijgen en wat handiger kunnen worden. De meeste zijn na deze 10 lessen klaar om de groepsles in te gaan. 

Voor sommige kinderen werkt 1 op 1 begeleiding goed om dit vertrouwen en/of deze handigheid te krijgen. Ook dit kan op de Karperhoeve. Voor privé les hebben wij geen speciale dagen, dit wordt gewoon afgesproken met de instructie. 

Het laatste advies, en dan ook gelijk de minst leuke: misschien is het beter om nog even niet door te gaan met het paardrijden. Dit kan zijn omdat ze misschien echt te bang zijn, er nog te jong voor zijn en de kracht er nog niet voor hebben of het nog niet bol kunnen werken in hun hoofd. Vaak is het dan verstandig om nog even een poosje te wachten (bij de een is dit een jaar, de ander is er eerder klaar voor en de volgende heeft nog even net wat meer tijd nodig). Dit is natuurlijk nooit leuk om te horen, en voor ons ook niet leuk om het u te vertellen, maar wel het verstandigst. Uiteindelijk doen we dit allemaal omdat we er echt plezier in willen hebben!

LET OP: Momenteel hebben wij een wachtlijst van ruim een jaar voor het Starterspakket. Om een plekje te reserveren op deze wachtlijst vragen wij een aanbetaling van €10,-
Direct boeken

Groepslessen

De groepslessen worden gegeven op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdagavond en zaterdagochtend. In de groepsles zitten max. 9 personen. Hierin willen wij leren de basis van het paardrijden verder uit te breiden en wellicht klaar te maken voor de eerste onderlinge wedstrijd bij ons op de Karperhoeve. Omdat wij het erg belangrijk vinden om vanuit de basis te werken, zijn bijna alle lessen dressuur gerelateerd. Dit betekent niet dat wij nooit springen; iedere laatste vrijdag van de maand is er een springles. Dit is geen verplichting, je kunt je aanmelden als je dit leuk lijkt. In het zomerseizoen, als de paarden en pony’s op de wei staan, zullen we eens een buitenrit maken en de jongere kinderen laten we regelmatig zonder zadel rijden. Naast dat dit erg goed is voor de balans, vinden de kinderen het vaak ook heel leuk. Op deze manier proberen wij dat niet elke les steeds maar hetzelfde is.
Direct boeken

Privélessen

U kunt om meerdere redenen kiezen voor een privé les, bijvoorbeeld:
 • Het is de eerste keer na een lange tijd. Het is dat fijn om 1 op 1 weer even het gevoel te krijgen
 • Het is de allereerste keer en het starterspakket is niks voor u/ uw zoon/dochter om wat voor reden dan ook
 • Het gaat om iemand met een beperking
 • U wilt extra begeleiding om ergens aan te werken of naar een wedstrijd toe te werken
 • Of misschien heeft u nog een andere reden voor een privé les
Het kan allemaal! Samen met de instructie maken we een doel en hier werken we naar toe tijdens de les. Afhankelijk van het doel en natuurlijk je eigen doel is er doorstroming naar een groepsles mogelijk. Een vaste privé les (bijvoorbeeld eens per week, of om de week) is natuurlijk ook mogelijk! Een privé les duurt ongeveer een half uur.

Priveles op locatie
Ook is het mogelijk om een privéles op locatie te krijgen. De kosten hier van zijn afhankelijk van de reistijd. Informeer naar de mogelijkheden via 06-20156730 of info@karperhoeve.nl.
Direct boeken

Speciale lessen

Huisvrouwenuurtje
Op dinsdagochtend en vrijdagochtend hebben we een speciale les voor volwassenen. Wat is hier nou zo speciaal aan? Dat er geen kinderen in deze les zitten! Vandaar het zogenoemde 'huisvrouwenuurtje' (Mannen zijn natuurlijk ook van harte welkom!) Heeft u vroeger paard gereden en mist u het soms stiekem toch wel? Of heeft u het altijd al leuk geleken maar heeft u nooit de kans gekregen om er aan te beginnen? Pak hem dan nu met beide handen aan! Eerst met elkaar intensief met de paarden bezig zijn en daarna ontspannen met een bakje koffie. Een heerlijk begin van de dag! 

Wedstrijdbegeleiding
Rijd je wedstrijden, maar lukt het op wedstrijd niet zoals het thuis gaat? Raak je te gespannen, je paard is bang op vreemd terrein of loop je ergens anders tegen aan? Dan bieden wij wedstrijdbegeleiding aan! Wij kunnen u helpen in de voorbereidingen, zoal mentaal als fysiek en kunnen u ook begeleiden op de wedstrijd zelf. Door middel van onze jaren lange ervaring in de dressuursport en o.a. de mentale trainingen bij paardensportpsychologe Sanne Beijerman hopen wij onze kennis aan u over te kunnen dragen! Bij interesse of voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen!
Direct boeken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar boven
-->