Droomdebuut voor Karperhoeve Ianco
18-05-21
Sinds er weer verenigingsactiviteiten mogelijk zijn, heeft Inez ook weer meet momenten kunnen rijden! Een meet moment is eigenlijk net een wedstrijd, alleen dan zonder prijsuitreiking.

Op 25 april ging de reis naar Werkendam, met Karperhoeve Jianco en Karperhoeve Ianco. Ianco had nog één winstpunt nodig in de klasse ZZ-licht om over te mogen naar het ZZ-Zwaar. Helaas was Ianco heel gespannen. Ze was het er totaal niet mee eens dat zij uit de auto moest terwijl Jillz nog in de auto bleef. In de proef leverde dat heel veel spanning op. Desondanks bleef ze gelukkig wel goed te rijden in de proef maar er ontstonden dure fouten. Op een paar puntjes na, nét die laatste winstpunt niet. Balen!!

Voor Jillz was het haar eerste Z proefje. Ook zij was wel wat gespannen maar die vloeide beter af als bij Ianco. Met name tijdens het losrijden hadden ze hier last van, hier door kwam er niet uit wat er in zat. De proef verliep goed maar kon nog veel beter. Er zaten geen grote fouten in maar de afwerking viel nog te verbeteren. Toch scoorde zij ruim 63% en voor de eerste keer Z1 waren zij daar heel tevreden mee! Een nette score met nog ruimte voor verbetering, dat smaakt natuurlijk naar meer!

Ondertussen kon er nog steeds online proefjes ingestuurd worden naar de KNHS. Thuis rijd je dan je proef, deze wordt gefilmd en opgestuurd en een jurylid beoordeeld deze. Hier hebben Inez en Ianco meerdere keren aan mee gedaan en waagde nog een poging om die ene winstpunt te halen.
Dat lukte! Voor het online proefje kregen zij ook ruim 63% en daarmee was het doel behaald. Op naar de Suptop!

Op 14 mei gingen zij dan voel goede moed op weg naar Schijndel. Het was een eindje rijden, en ook nog eens heel vroeg, maar het was het meer dan waard! Het terrein lag er netjes bij en dat is al fijn rijden. Ianco luisterde goed tijdens het losrijden en liet zien dat ze in vorm was. Natuurlijk was Ineke mee om te groomen, filmen én voor de laatste tips tijdens de warming-up.
De eerste proef verliep goed, op een kleine stuurfout van Inez na. De 2e proef was ook foutloos, maar was de communicatie wat minder tussen Ianco en Inez en dat zag de jury ook. En natuurlijk zijn er nog genoeg verbeter puntjes. zo mag het bijvoorbeeld allemaal nog wat flitsender, maar dat zit er zeker in!
Voor Inez was het de 3e wedstrijd in het ZZ-Zwaar en voor Ianco pas de aller eerste! Allebei hebben zij dus nog weinig ervaring op dit niveau maar sloten dit debuut af met 60% en 65%, dat zijn maar liefst 3 wintspunten!

En nu weer op naar de volgende wedstrijd/meet moment!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar boven