Een vruchtbaar weekend!
07-06-21
Na ruim 8 maanden was het dan ook weer zo ver voor Els en Kadanz. Kadanz moest weer in de knotten, Els weer in haar nette pak en op naar de Nieuwe Oranjehoeve in Hoek van Holland voor hun L1 debuut.
Kadanz heeft een aantal jaar geleden een trauma opgelopen in de paardenauto, hier door is hij niet vaak weg geweest en is ander terrein nog vaak spannend voor hem maar inmiddels lijkt het geduld en het oefenen beloond te worden. Van spanning is steeds minder sprake en heeft hij zich voorbeeldig gedragen. De eerste overwinning!

Al was Els hier natuurlijk al blij mee, daar kwamen ze niet voor. In de proef moest het nog gebeuren, hier moesten zij aan de jury laten zien wat zij waard waren.
Beide proeven konden zij foutloos door sturen. In de 2e proef leek Kadanz wat moe te worden, deze was dan ook wat minder mooi als de eerste proef maar nog steeds niks te klagen! De eerste proef werd beloond met maar liefst 72% (216 punten) en voor de tweede proef kregen zij 67,5% (202,5 punten) En deze monsterscores zijn goed voor 5 (!!) winstpunten! Een heel goed begin en met nog ruimte voor verbetering trainen zij weer verder met de Zuid-Hollandse Kampioenschappen in het zicht!

Ondertussen was ook Carmen weer op de Karperhoeve voor een clinic Zit en Houding. Carmen komt hier met grote regelmaat om haar kennis op dit gebied over te dragen. We vragen namelijk van alles van onze paarden maar de paarden mogen van ons dan ook verwachten dat wij mee zijn in hun bewegingen. Het gebeurd bij bijna iedereen wel dat je iets wil, maar je lichaam iets anders zegt. Je wilt bijvoorbeeld een bocht naar links maken maar onbewust zit je meer op je rechter bil. Natuurlijk voelt je paard aan de rechterkant dan meer druk op zijn rug en dat klopt niet met het geen wat jij vraagt. Carmen helpt je rechtop en in balans op je paard te zitten en je lichaam te ontspannen zodat je mee bent in de bewegingen van je paard en je lichaam hetzelfde zegt als je been of teugelhulp door geeft.

Eerst begeleidt zij de amazones (en ruiters) op de simulator. De simulator kan de bewegingen van het paard in stap, draf en galop nadoen. Op deze manier kan ze je in de juiste houding laten zitten. Dit kun je bewust goed voelen omdat je ‘paard’ nu even geen eigen wil heeft en Carmen je hier gemakkelijk vanaf de grond bij kan helpen. Lukt dit goed, kun je het ook op het paard! Carmen geeft dan tijdens het rijden tips, je weet wat ze bedoelt omdat je dit op de simulator al hebt geleerd. Een stuk effectiever dus! Daarnaast kan ze ook helpen je paard te verbeteren met name door hem of haar rechter te maken, want net als mensen hebben paarden ook een voorkeurskant en zijn zij ook niet precies recht.

Kortom, een leerzaam weekend met mooie resultaten!

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar boven