Urbans-Rose en Risky-rose
02-07-21
Op 27 mei werd het veulen van Urban geboren, 3 weken te vroeg maar leek super gezond. Ze was alert, dronk goed en groeide, ze liep elke dag lekker te rennen en te ontdekken in de wei. Helaas bleek het na 2 weken mis. Ze lag veel en dat viel op, we hebben gelijk koorts gemeten en ja hoor, 39,3 graden is echt te veel voor een veulen dus de dierenarts gebeld. Sinds dien is het allemaal heel snel gegaan. Risky haar navel bleek ontstoken en is daarom naar Bodegraven gebracht waar de artsen meteen een scan hebben gemaakt en bloed hebben afgenomen. In eerste instantie waren zij erg positief maar de bloedwaardes waren al wat zorgzamer. Met een infuus moest Risky stabiel worden en als ze stabiel zou zijn, kon ze geopereerd worden. De volgende dag was nog wel zorgelijk, maar het leek de goede kant op te gaan. Helaas ging het alleen maar bergafwaarts en is zij diezelfde avond overleden.. De ontsteking had al te veel in haar buik beschadigd, waarschijnlijk is de ontsteking al tijdens de dracht (toen ze nog in de buik zat) ontstaan.
Het is wel duidelijk dat het een onwijs sterk veulen is geweest, de eerste tijd hebben we helemaal niks aan haar gemerkt. Altijd vrolijk en ging er steeds mooier uit zien. Helaas mocht het niet zo zijn..

Een aantal weken later hebben we dan ook besloten Urban in te laten slapen, zo veel pech als dat we met haar nakomelingen hebben gehad, zo veel plezier hebben we met haar in de sport gehad. Urban genoot enorm van de wedstrijden en aandacht die ze kreeg. Ze deed altijd ontzettend haar best om het zo goed mogelijk te doen. De laatste tijd had ze veel last van haar benen. Verder was ze nog kern gezond en vrolijk maar haar benen heeft ze toch de hele dag nodig.. We hebben de moeilijke beslissing genomen om haar niet verder te laten lijden en haar in te laten slapen.

We zullen Urban en Risky ontzettend missen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Terug naar boven